O OBIEKCIE
Specjalnością Gęsiej Chaty są tradycyjne dania z gęsiny oraz nowoczesne, wpisujące się w trendy panujące w sztuce kulinarnej. Serwowane są również dania z wieprzowiny, drobiu oraz ryb, a także wiele dań sezonowych. Każdego dnia serwowana jest inna zupa.
W lokalu odbywają się wieczory wina i gęsiny – kolacje z daniami degustacyjnymi oraz dobranymi winami serwowanymi przez sommeliera. Gęsia Chata stara się łamać mit, że „na szybko i bez długiego oczekiwania nie można przygotować smacznych posiłków o wysokiej jakości”.
Oferowane przez Gęsią Chatę produkty są wytwarzane według tradycyjnych i lokalnych receptur. Jest to żywność naturalna, a surowce pochodzą głównie z regionu Mazur Zachodnich. Wysokiej jakości mięso na wyroby z gęsiny dostarczają hodowcy zrzeszeni w Iławskim Stowarzyszeniu Producentów Gęsi. Gęsia Chata jest laureatem wielu nagród, jej produkty są rekomendowane przez Żółty Przewodnik Gault & Millau
Rodzaj Kuchni
polska, regionalna, autorska